zaterdag 11 januari 2014

Engelse invasie!

Niet 14-18 (iedereen is daarmee bezig, schijnt het) maar mijn collega John uit Engeland kwam met zijn vrouw Christine en stiefdochter Sarah kwam bij ons de Nieuwjaarsdagen doorbrengen.
We waren fantastisch ontvangen bij hem thuis in Luton en we hadden het daar reeds geregeld dat hij van maandag tot en met donderdag bij ons kwam.
Oorspronkelijk was er een hele regeling met onze jongste zoon die bij broer zou slapen, of bij de vriendin, uitgewerkt, maar door de ziekte van mijn vrouw viel alles zowat in duigen: ze moest te veel rusten en we maakten dan een alternatief plan, waar ze logeerden in een bed and breakfast in Gentbrugge, met dan drie goed gevulde dagen waar de familie Gent zouden bezoeken en ook eens bij de collega Martine gaan, omdat ze met John tijdens ons Comeniusproject veel contact had.
Aangezien John en zijn echtgenote (eigenlijk de ganse familie) geoefende reizigers zijn verliep alles heel vlot: ik kreeg een berichtje dat ze op de trein naar Gent vanuit Brussel zaten, en een half uurtje later pikte ik ze op aan het Sint-Pietersstation. Na de bagage in de B&B gezet te hebben namen we John en Sarah mee naar ons huis, waar Christine in de B&B een dutje deed (ze waren om 4u30 vertrokken en zij was moe).
Het werd een leuke namiddag, met een lunch bij ons thuis, waarna we Christine ophaalden en eens de stad introkken. Jammer van het miezerige weer, maar de gasten genoten toch van het mooie Gent, met Kerstmarkt, en bezoek aan de Sint-Baafskathedraal.
Tijdens de avond maakten ze dan kennis met de jongste zoon, waarvan Christine eigenlijk heimelijk hoopte dat hij een goede kandidaat te zijn voor haar dochter. Toen ze echter het verliefde en zeer mondig Engels sprekend koppel Maria-Benjamin zag besefte ze direct dat ze die plannen beter achterwege kon laten.
De volgende dag bezochten we dan Martine. Het werd een gezellige namiddag, voornamelijk gevuld met gesprekken over de handelszaken die Christine en Serge (de man van Martine) samen zouden kunnen doen.
's Avonds oudejaar gevierd: heel gezellig, waar de echtgenote terug een voortreffelijk menu op de tafel liet komen, waar de gasten zwaar onder de indruk van waren.
Een redelijk 'normale' nieuwjaarsdag doorgemaakt: gekeken naar het nieuwjaarsconcert en dan naar de cross in Baal (uiteraard gewonnen door Sven Nijs). Pas in de vooravond een telefoontje gekregen van onze gasten, want ze hadden zelf een uitstap in Gent georganiseerd.
's Avonds was het een heel gezellige nieuwjaars-wensen-avond met onze buitenlandse gasten en de ganse familie: kleine Juliette (die alle aandacht precies heel leuk vond), met haar mama en papa, onze jongste zoon Benjamin en vriendin Maria en onze dochter Barbara, die John reeds zag en haar vriend Carlo kon voorstellen.
Het was zoals ze zeggen 'bakske vol', maar gezellig en leuk. Maar omdat iedereen wat moe was en er een aantal moesten werken de daaropvolgende dag, duurde dit niet zo lang.
Donderdag zijn onze gasten ongeveer de ganse dag met Martine weg geweest, omdat ze graag de winkel van Serge wouden zien, en Martine ook een zaak kende in Gent waarin Sarah geïnteresseerd was.
Ze kwamen net op tijd bij ons thuis om nog een spaghetti te eten voor ze de terugreis naar Engeland aanvatten.
Ik kreeg de dag erna een bericht dat we ongelofelijk bedankt waren voor de fantastische ontvangst en de leuke tijd.
Op de duur en na veel oefenen leer je mensen te ontvangen en zaken met en voor hen te organiseren, maar ik was blij dat dit (terug) goed gelukt was!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten