maandag 5 augustus 2013

Progor

Na de Lisinopril, Amlogal en Zanidip is het tijd voor nog maar eens een geneesmiddel om mijn bloeddruk onder controle te krijgen en te houden.
Lisinopril was zeer goed voor mijn bloeddruk: ik nam dit reeds jaren met goed resultaat, maar het was slecht voor de nierwerking.
Amlogal: dit hielp niet echt en daar werd ik ongemakkelijk van.
Zanidip dan: beloofde aanvankelijk aan te slaan: mijn bloeddruk zakte een beetje, maar mijn hartslag steeg. Nu was dit wel vermeld als bijwerking, dus namen we dat er maar bij. Eens uit verlof echter begon dit serieuze proporties aan te nemen: ik zat naar het wereldkampioenschap zwemmen te kijken, voelde mijn tikker werken, nam bloeddruk en hartslag en kwam uit op 137/87 voor de bloeddruk, maar 133 voor de hartslag. In rust!
Lastige wereldkampioenschappen!
Terug aangekaart bij de huisarts: ze moest toch mijn oren nakijken en toen ik het vertelde zei ze me dat ik op dat gebied een moeilijk geval was: ik mocht heel veel medicatie niet meer nemen, omdat dit schadelijk is voor de nierwerking.
Ze vertelde me dat ze nog twee middelen had om uit te proberen: Progor en Belsar. Indien die niet helpen zou ze me doorsturen naar een specialist daarin, want ze wil me niet aan betablokkers (ik ook niet!).
Dus, enkele dagen reeds, neem ik Progor en ik ben voorzichtig positief: mijn bloeddruk zakt naar rond de 130 op 80 en mijn hartslag blijft onder de 90. Nu had de huisarts me wel gezegd dat mijn hartslag zou verlagen met dit middel, maar ik voel me daar kiplekker bij. Voorlopig heb ik ook geen last van veel bijwerkingen, buiten een klein beetje oprispingen en een beetje zuur.
Ik hoop dat de trend zich verder zet en dat het goede middel nu gevonden is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten