woensdag 27 november 2013

Na alfa komt beta

Test gedaan: alles eigenlijk OK, behalve... de medicatie die ik neem. Die heeft een nogal sterke invloed op mijn polsslag.
Ik had een lijstje mee wat ik allemaal al nam de voorbije maanden. De dokter keek me eens aan en zei dat ik al veel geprobeerd had. Het voordeel van de lijst was wel dat een aantal medicaties direct konden uitgesloten werden. Hij was echter niet echt akkoord met de ingreep van de nefroloog om mij alfa-blokkers te geven. Ieder zijn specialiteit, uiteraard, maar de hartspecialist vond het toch raar dat een goed middel zoals ik eerst nam direct werd afgeschoten door zijn collega, tot hij hoorde wat mijn bloedwaarden waren. Hij vertelde me wel dat alfa-blokkers na een tijdje de symptomen geven die ik had: ongemakkelijk, en (echt) flauwvallen na een uurtje, omdat de bloeddruk te veel daalt.
Bleef volgens de hartspecialist nog een voor de hand liggende mogelijkheid: beta-blokkers.
Nu heb ik ondertussen allerhande verhalen gehoord, van mensen die nog met moeite wakker konden blijven en functioneren alsof ze zombies zijn.
De dokter stelde me gerust (allez, hij probeerde toch): het gaat om een nieuwe generatie beta-blokkers waar weinig bijwerkingen zouden zijn op fysiologisch gebied. Met andere woorden: ik zou min of meer normaal moeten kunnen functioneren (zelfs sporten!).
Het middel zou mijn bloeddruk onder controle en mijn hartslag naar beneden moeten brengen.
De pilletjes gekocht en eens de bijsluiter gelezen. Toch enkele zaken gezien die op het ander papiertje ook stonden: misselijkheid, duizeligheid, ... .
Er stond ook bij dat ik de eerste dagen dat ik het nam de eerste twee uren onder controle zou moeten zijn (amaai, wat is dat?).
Enfin, ik heb het nu gisterenvoormiddag genomen en merkte daar ... niks van. Monitoren van bloeddruk en hartslag toonde me dat de hartslag inderdaad daalt (ik loop nu rond met een hartslag van minder dan 70, waar dit de laatste maanden nooit onder de 90 ging), de bloeddruk is nog wat hoog, maar binnen de normen (rond de 15/10, waar ik deze voormiddag 125/87 had, bij een pols van 65).
Toch nog afwachten wat de toekomst geeft: ik heb nog pilletjes genomen die fantastisch werkten, gedurende 4 dagen of zoiets!
Voor alle zekerheid schreef de arts me ook een dag aan een hartslag- en bloeddrukmeter voor. Volgende week loop ik dus een ganse dag met zo'n toestelleke rond. Benieuwd wat dat geeft.
Ik probeer positief te denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten